התעוררות משינה כתוצאה מדום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/07/2022 | 22:41 | מאת: שמואל

שלום כשיש הפרעה חסימתית שגורמת לדום נשימה בשינה, מה המנגנון שגורם לכך שהאדם מתעורר? ואם מדברים על הסטורציה, לאיזה רמה זה יורד כשיש הפסקות נשימה? ובכלל, סטורציה נמוכה תמיד מעירה מהשינה או שאדם יכול לישון רגיל עם סטורציה נמוכה? (באיזה מספרים מדובר?) תודה רבה

הסיבה להתעוררויות הנה ירידה ברווי החמצן. לאיזו רמת סטורציה זה יורד? תלוי בחומרת ההפרעה.

05/07/2022 | 14:49 | מאת: שמואל

שלום באיזו רמת סטורציה שיורדת הגוף מפעיל את המנגנון שמעיר מהשינה? עד לאיזו רמת סטורציה אפשר לרדת מבלי שתהיה התעוררות? תודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות