סיפאפ והשפעתו על עייפות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/05/2022 | 02:42 | מאת: דוד

שלום לפני כשנתיים אבחנו אצלי דום נשימה קל (11.5 הפסקות לשעה) לאחר תלונות על עייפות. מאז עליתי 6 קילו, כך שכנראה המצב היום מעט חמור יותר מבחינת דום נשימה. מאז, אני משתמש בסיפאפ, ללא השפעה על העייפות. שאלתי היא האם סיפאפ בעצמו יכול לתרום לעייפות על ידי יקיצות כתוצאה מחוסר נוחות או דליפות אוויר? (שהרי תמיד יהיו מעט דליפות אוויר או שהצינור לעתים יכול להפריע או להסתבך). האם מהבחינה הזאת עדיף התקן דנטלי למצבים קלים או שגם הוא עלול לגרום ליקיצות כתוצאה מחוסר נוחות או כאבים? בתודה

שלום, אצל 10 אחוזים מהמשתמשים במכשיר סיפאפ נשארת עייפות שייריתית.יש להוכיח זאת בבדיקה עם המכשיר. ואם אכן כך והפרעות הנשימה "נפתרו" אזי ישנה אינדיקציה לטיפול תרופתי מעורר. לגבי מכשיר דנטלי-ההמלצות הן עד הפרעה בינונית ולא יותר. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות