הפרעות חרדה, דיכאון עייפות והפסקות נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

02/01/2022 | 12:38 | מאת: רעות

האם מקובל ואפשר לשלב פרוביג׳יל עם ssri דוגמת פרוזאק או סרוקסט למטופל הסובל מהפרעת חרדה ודיכאון אם יש בעיה של עייפות שנלווית עם שינה מרובה והתנהגות אוטומטית ובהייה ממושכת לאורך היום והפסקות נשימה בשינה בדרגה קלה? אלה התוצאות ממכון השינה: אבחנות: DEPRESSIVEDISORDER (311) ANXIETYDISORDER,UNSPECIFIED (F419) OBSESSIVE­COMPULSIVEDISORDER (F42) ברקע, לדברי המטופלת, יש הערכה פסיכיאטרית לPTSD ללא אבחנה סופית. אבחנות רקע גובה: 160 משקל: 52 BMI : 20.31 ציון מדד עייפות וישנוניות יומית: 14 ( טווח נתונים: תקין: 0­10 , עייפות וישנוניות יומית קלה­מתונה: 11­15 , עייפות וישנוניות יומית משמעותית 16 ומעלה ( תרופות קבועות CLONEX tab 0.5mg 0.5mg tab, FOLIC ACID , HISTAMINE­CARE syr (30mg+1.25mg)/5ml 5ml syrup, OMEGA­3 , :. SEROXAT tab 20mg 20mg tab, VITAMIN B12 , VITAMIN D תוצאות נערכה בדיקת שינה בליל 27/08/2021 . ערוצי הבדיקה כללו: EKG , EMG , EOG , 2xEEG , נשימת אף , נשימת חזה,נחירות,ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף,ותנועות רגלים. משך השינה: 5 שעות 7 דקות ,חביון ההרדמות: 69 דקות , חביון REM אורכו: 323 דקות 2 % REM .ו­ 21% SWS נרשמו 18 התעוררויות שמשכן ארוך מ­15 שניות. יעילות שינה: %62 . אובחנו 26 הפסקות נשימה מלאות ו­ 26 הפסקות נשימה חלקיות.10 =AHI . נרשמו 73ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של % 95 עד למינימום של 79%. ריווי החמצן היה מתחת ל 90% במשך 3% מזמן השינה. במשך 0% מהלילה נשמעה נחירה. זמן הירדמות ארוך. יקיצה מוקדמת במהלך הלילה. בוידאו, לא נשמעו נחירות במהלך הלילה. לא נרשמו תנועות רגליים מחזוריות בשינה. אציין שכיום נוטלת פרוזאק במינון 60 מג , 0.25 מג קלונקס לפני השינה ונוטלת את שאר הויטמינים שצויינו.

שלום רב, החלק הקל של השאלה הוא שניתן לשלב פרוזאק עם פרוביגיל. לגבי ההתנתקויות והבהייה והתנהגות אוטומטית-צריך להתייעץ עם רופא נוירולוג ... ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות