שינה עם אמביאן וארכיטקטורת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

02/08/2021 | 21:07 | מאת: דניאל

שלום אני סובל מעייפות כרונית. עוד לא מצאתי הסיבה. אחת לכמה זמן אני נוטל אמביאן או סטילנוקס (עקב שעות שינה לא מסודרות כל כך). ביום למחרת נטילת אמביאן/סטילנוקס אני מרגיש עוד יותר עייף מהרגיל, למרות שסובייקטיבית אני יושן עם הכדור שינה עמוקה וטובה. קר אתי על חוקר שינה שטוען שהשינה עם כדורי שינה, כולל מהדור החדש כמו סטילנוקס, היא לא שינה טבעית, שהתרופות מפחיתות שלב שינה sws שהוא הכי חשוב לרעננות ולבריאות ובגלל זה קמים עייפים (גם אם התרופות מהדור החדש פחות פוגעות בארכטיקטורת השינה). רציתי לדעת האם זה נכון לדעתך? בתודה

אכן, תרופות השינה משנות את מבנה השינה. לדעתי כדאי להתמקד בגורם, מדוע שעות השינה החלו להיות לא סדירות ולהתחיל לטפל בכך. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות