שינה עם סיפאפ לעומת שינה טבעית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/07/2021 | 19:42 | מאת: דניאל

שלום, האם תאורטית, שינה עם סיפאפ עבור אדם הסובל מדום נשימה בשינה, אמורה לתת אותה תחושת רעננות ביום למחרת, כמו אצל אדם ללא דום נשימה שיושן ללא סיפאפ? הרי שינה עם סיפאפ היא לא הכי נוחה מניסיון, גם עם מסיכה טובה שמתאימה, ואני מעריך שהסיפאפ עצמו עלול לגרום ליקיצות בגלל הסירבול הרב (למשל, אם הצינור מסתבך וכדומה) וכתוצאה מכך לפחות רעננות לעומת שינה טבעית, ללא מכשיר עזר כלשהו, כמו אצל אדם ללא דום נשימה. הרי תאורטית אם היה אפשר לתקן את דום הנשימה ללא מכשיר עזר חיצוני שכזה, לא היו מגיעים אשמח לשמוע את דעתך בתודה

טעות, שינה עם סיפאפ אמורה לתת הרבה יותר רעננות ביום שאחרי מאשר שינה ללא סיפאפ מאחר ובסיפאפ משתמשים כשישנה בעיה בשינה וזו גורמת בין היתר לשינה לא מרעננת, לגבי המכשיר עצמו-מתרגלים,,, כמו לכל דבר. ד"ר מיכל לוסטיג

13/07/2021 | 23:59 | מאת: דניאל

כוונתי הייתה האם שינה עם סיפאפ שוות ערך כמו שינה טבעית של אדם ללא דום נשימה בשינה מבחינת רעננות? (כי הרי הסיפאפ בכל זאת יפריע מעט) בתודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות