הירדמות בנהיגה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

05/07/2021 | 10:55 | מאת: שושי

שלום, בת 31. ברקע מיקרואדנומה בהיפופיזה מפרישה פרולקטין, מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן (חדש מלפני שנה ואני לא במעקב) ואסטמה. בזמן האחרון אני מאוד עייפה כשאני עולה על ההגה. אני רק מתחילה לנהוג ואני נרדמצ על ההגה. מחזיקה את עצמי לא להירדם, מאוד קשה. לוקחת לנשנש כדי להתעסק במשהו ועושה הפסקות. אני נוהגת כל יום כשעתיים וכל יום אני מפחדת למות... עד לפני חודש (שנתיים שאני עושה את הנסיעות האלו) לא הרגשתי כל כך עייפה. כשאני לא על ההגה אני לא כל כך עייפה ומסוגלת אחרי נהיגה להשאר ערה כמה שעות.. ממה זה יכול לקרות ומה עושים?

שלום לך, לדעתי חשוב לבדוק את ה"מוקדים ההיפראינטנסיים" ומיקומם ובכלל לעקוב אחר כך. באופן ספציפי ייתכן והם פוגעים במערך השינה עירות במוח ( במיוחד אם נמצאים באזור המיקרואדנומה)" ניתן לתת תרופות לעוררות (בינהן פרוביגיל ותרופות מסוג סטימולנטיות)אבל לדעתי כדאי לברר ראשית מדוע את סובלת מהתופעות הנל ומה קשרן לממצאים המוחיים. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות