פגיעה המוח עקב חוסר שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

26/05/2021 | 00:25 | מאת: איתי

היי, קוראים לי איתי ואני נמצא במכינה קדם צבאית. במכינה אני ישן בערך 5 שעות בלילה, ובדרך כלל מה שמחזיק אותי ערני במהלך היום זה קפה, חוץ מזה אני קם בתשע ולא אוכל כלום עד אחת בצהריים. עכשיו שמעתי ממישהו מהמכינה שחוסר אוכל יכול ממש להשפיע על המוח(בדרך כלל אין לי תחושת רעב אני פשוט רגיל לדלג על ארוחת הבוקר) ועוד מישהו מהמכינה אמר שמתי שהגוף בחוסר שעות שינה המוח אוכל את עצמו. רציתי לשאול האם זה נכון ואם כן אז האם זה נזק בלתי הפיך(אני כבר שנה שלמה ישן ככה) או שאם אני אחזור לישון אז המוח יחזור לעצמו? רציתי להגיד שאני באמת מרגיש שהדמיון שלי פחות מפותח, והזכירון פחות טוב והראש שלי מחשב סיטואציות בפחות מהירותווקשה לי להיכנס לעומק של מחשבות. וגם מתי שאני חוזר הביתה וישן טוב אני לא מרגיש שהחוכמה שלי חוזרת לקדמותה והזיכרון. רציתי לדעת האם זה חרדות שלי או שבאמת יכול להיות שדפקתי לעצמי את המוח, והאם זה נזק בלתי הפיך?

שלום , האמירות הנל די דמוניות. זה שאתה לא אוכל ארוחת בוקר לא אומר שאינך אוכל. וזה שאתה ישן רק 5 שעות בלילה ולא 7 זה לא טוב אבל לא אומר שהמוח מתחיל לאכול את עצמו. כן זה יכול לפגוע בתפקודים שונים. ואני מציעה למצוא דרך להעלות את משך שעות השינה הליליות שלך ל6.5-7 שעות. בברכה ד,R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות