החמרה בבעיות שינה בתקופת הקורונה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

24/12/2020 | 18:29 | מאת: דני

שלום רב, אני בן 37, וסובל מבעיות שינה מאז תחילת שנות ה-20. לרוב נרדם בלי בעיה, אבל מתעורר מוקדם מאוד לפנות בוקר. מקפיד על יוגה מדי בוקר, וריצה או הליכה 3 פעמים בשבוע, לא שותה קפה למעט כוס אחת בבוקר. לאחרונה גם התחלתי לקחת ויטמין D בתקווה שזה יעזור לי לישון. מה שמעניין הוא הדבר הבא: אני מתכנת במקצועי, ומאז חודש מרץ האחרון עברנו כל החברה לעבודה מהבית בעקבות הקורונה. לפני שעברנו לעבודה מהבית, כבר הגעתי למצב שאולי 90% מהלילות אני ישן מצוין, אך מאז המעבר חלה התדרדרות במצב השינה שלי, ומאז שעברנו לשעון חורף האחרון לא ישנתי אפילו לילה אחד כמו שצריך. אני שובר את הראש בניסיון להבין מה גרם להתדרדרות, כי לא נראה לי שמשהו במצב הנפשי שלי השתנה. יש לי רק ניחוש אחד: בבית אני עובד מהמרתף, וכמות אור השמש שחודרת למרתף קטנה משמעותית מאשר בקומות העליונות. עם זאת, אני משתדל כל יום לצאת לטיול של 15 דקות בשמש. האם זה סביר שהעבודה מהמרתף גרמה להתדרדרות באיכות השינה? תודה.

שלום, מציעה את זמן החשיפה שלך לשמש לשעה לפחות ובנוסף המנע בכל דרך לנמנם אפילו לדקות מספר במהלך היום. ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות