בעיות שינה וריצה בבוקר

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/11/2020 | 19:10 | מאת: אלי

ד"ר שלום, אני בן 37, סובל מספר שנים מבעיות שינה. לרוב אני נרדם בקלות (אם כי לא תמיד), אך בעיקר סובל מהתעוררות בוקר שעה-שעתיים מוקדם מדי, וכך לא מגיע ל-7-8 שעות שינה להם אני זקוק כדי להרגיש רענן. יחד עם זאת, בחלק מן הלילות אני מצליח לישון טוב. קראתי מחקרים שפעילות אירובית יכולה לעזור, לכן התחלתי לפני כחודשיים לרוץ, תוך שאני מעלה בהדרגה את משך הריצה. כיום אני רץ 5 ימים בשבוע במשך 17 דקות, וחשוב לציין - אני רץ בשעות הבוקר. לצערי אני מרגיש שרמת העוררות שלי בינתיים רק עלתה (קורטיזול?), אבל אני לא מעוניין לוותר על הריצה. מה כדאי לעשות? להתמיד ולצפות לשיפור בהמשך? תודה.

אל תפסיק את הריצה. נסה משעות אחהצ להיות בפעילות מרגיעה יותר, להמנע מקופאין, ובטח לא לנמנם במהלך היום

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות