האם זה טבעי ששינה עם יקיצות באמצע

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/10/2020 | 13:26 | מאת: בן 20 מודאג

שלום אני בן 20 ואני מקפיד לישון 7-8 שעות בלילה שמתי לב שככול לילה אני חווה במהלך ה7-8 שעות כ 1 עד 3 יקיצות טבעיות לעיתים אחרי 3 שעות בפעם הראשונה ואז כול שעה שעתיים עוד פעמיים נוספות לעיתים רק פעם אחת באמצע לעיתים רק פעמיים בקיצור , לא שינה רציפה אף פעם היקיצות למטרת שירותים/מים אני משער כי תמיד צמא/בעל צורך להתפנות הן מאוד קצרות דק ואני חוזר לישון לא חווה בעיה להירדם בשנית תוך מספר דק גג 10 דק מבחינת תחושה, אני מתעורר בבוקר כמובן עם תחושה לרצות לישון תמיד עוד אבל במהלך היום לא חווה תשישות של אדם שלא ישן מספיק וברגע שאני מקפץ החוצה מהמיטה אני די רענן האם זה טבעי יקיצות במהלך שינה? האם שינה אמורה להיות רציפה לחלוטין עם 0 הפרעות? אשמח לכול הערה תודה

שלום לך, התעוררויות קצרות שלאחריהן נרדמים מיד הם שכיחות בכ5% מזמן השינה, העובדה שזה בשל צמא או צורך לשררותים ועוד שאתה מתעורר עייף לבסוף בסוף הלילה דורשת בדיקה . פנה לרופא המשפחה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות