האם זה נחשב שינה תקינה ? בן 22

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

29/09/2020 | 18:13 | מאת: תודה מראש

היי, אני מקפיד לישון כ8 שעות בלילה כמובן ממניע בריאותי לצערי פעמיים בשבוע, בעקבות אילוצי עבודה אני ״נאלץ״ להתעורר אחרי 4 שעות שינה בבוקר, לעבוד במשך שעה בטלפון הנייד, ולחזור לישון לכ4 שעות נוספות לעיתים לא רצופות ונאלץ להתעורר שוב באמצע ה4 שעות אבל הפעם ל5-6 דק בלבד אין לי שום בעיה לחזור לישון (כמובן זה לוקח איזה חצי שעה להרגם שוב) אבל אני בסופו של דבר ״משלים״ באותו בוקר כ8 שעות שינה האם אני עדיין נהנה מהיתרונות הבריאותיים של שנת 8 שעות או שעל השינה להיות רציפה ואחידה כדי לקבל את היתרונות שלה וכרגע אני כאחד שיושן 4 שעות בלבד

שלום לך. אין כאן מתימטיקה מדוייקת. כעקרון 7 שעות שינה בממוצע לאדם ברצף הן האידאל. עדיין אם אתה ישן כ8 שעות שינה עם הפסקה של שעה יש לכך ייתרון. פחות מרצף של 7 שעות אך קיים. גמר חתימה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות