שינת צהריים שמגבירה עייפות ומצב רוח

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

16/09/2020 | 14:17 | מאת: אריאל

בן 55, ישן בלילה 6 שעות בד"כ. בשבועות האחרונים התעוררתי מאוחר יותר, והרגשתי בצהרים קצת עייף יותר. כי בד"כ העייפות היתה ב11 בלילה ביום רגיל, בלי שינת צהרים. עכשיו הבעיה, שהשינה בצהרים שאינה ארוכה, גרמה לי להכנס למעגל שינה ארןך חותר בלילה וגם רצון לישון בצהרים, והדבר הכי לא נעים, נוצרה לי תחושה ומצב רוח שאני לא מכיר בכלל, מעין תחושת דכדוך. ניסיתי לא לישון בצהרים התחושה ירדה, אבל עדין בלילה ישן יותר מאוחר בבוקר. מוזר שהשינוי בשעות השינה כלומר התוספת גרמה לשינוי במצב רוח, לרעה, זה תופעה מוכרת שתוספת שינה משנה לרעה מצב רוח?

שלום, אם התסמינים יימשכו כדאי לבדוק מדוע התארכו שעות השינה הלך האם הופיעה בעיה כלשהי בשינה המביאה לשינה לא איכותית, האם ישנם שינויים בפרטמטרים כמו המוגלובין או תפקודי בלוטת תריס המביאים לעייפות יתר. מציעה לך להמתין עוד זמן קצר ואם זה ממשיך להתייעץ בדבר בדיקות בירור עם רופא המשפחה. בברכה ושנה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות