התעוררות לאחר 5 שעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/05/2020 | 12:34 | מאת: בן 29

היי בן 29 אני שם לב שאני מתעורר הרבה פעמים אחרי 5 שעות שינה בערך , לפעמים מתעורר בתחושת סיפוק מהשינה אבל אז שמגלה שישנתי רק 5 שעות אז חוזר ומנסה לישון עוד. האם הסיבה היא שאני הולך לישון מאוחר (2-3 בלילה) ? רוצה לציין שאני ישן בחדר אטום וחשוך כי מפריע לי האור והרעש מהחלון. ובכללי לא זוכר מתי יוצא לי לישון 8 שעות רצוף ( שהייתי ילד הייתי ישן אפילו 10-12 שעות רצוף והיום זה פשוט לא יכול לקרות) . עוד שאלה. לפעמים אני קם בבוקר בבהלה עם דפיקות לב או משעון מעורר או שממשהו אחר. יש סיבה לזה?

שלום, על מנת לשון משך שעות שינה מלא עליך להתאים את הרגלי השינה שלך לדרישות השעון הביולוגי שלך. כך שאם אתה הולך לשון בשעה 0200-0300 וגם ב0800 הרי שבעצם אתה דוחה את שעת השינה הייעודה לך על ידי השעון הביולוגי שלך. נסה להרדם בסביבות 2400-0100. ההתעוררות בבוקר שאתה מתאר יכולה להתאים להתקף חרדה. במידה וזה קורה תכוף, לפחות מספר פעמים בשבוע אפשר לשקול טיפול תרופתי. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות