התעוררות באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

06/01/2020 | 16:18 | מאת: שואלת

שלום, אני בת 33. בריאה. ותמיד הייתי בעלת שינה מעולה! כל לילה עם 8 שעות שינה מלאות ואיכותיות. בחודשעם האחרונים ללא הודעה מוקדמת התחלתי להתעורר בלילה בסביבות 2-3 ולא נרדמת עד הבוקר.. לעיתים נרדמתת ממש לפני שעת ההשכמה. יש לציין שאני עולה לישון בסביבות 10+ וקמה ב6. כאמור בחודשים האחרונים ללא קשר למתח קיצוני או מקרה ספציפי התחלתי להתעורר בלילות ולהשאר ערנית. זה מציק לי מאד מאד, ולא רוצה להחיל להתעסק עם תרופות.. פניתי להומואופט שנתן לי טיפות תמצית מרוכזת של כמה צמחים להרגעה ושיפור השינה, זה אכן עזר, וגם אם הייתי מתעוררת לא הייתי במצב של ערנות מלאה וזה עזר לי להרדם שוב. כשנגמר הבקבוק לקחתי אחד חדש -לא יודעת אם שינה לי מינונים או מרכיבים- אבל מאז אני כמעט כל לילה מתעוררת.. ממה זה יכןל להיות? מה דעתך? איך אפשר לחזור לשינה הטובה והסדירה שהיתה לי?

שלום רב, אין לי מושג לגבי הומאופתיה אבל קצת לגבי שינה... אנו צריכות לחלק לשניים-ראשית מדוע את מתעוררת ושנית מדוע אינך נרדמת. כמובן שאיני יכולה להאריך כאן יתר על המידה אבל התעוררויות תיתכנה מסיבות שונות שאחת מהן היא טבעית לחלוטין -כולנו מתעוררים מדי פעם בלילה (5%) מזמן השינה. מדוע אינך נרדמת ? ייתכן שכאן נכנס הסטרס מההרדמות למשחק. בראש ובראשונה בצעי כללי התנהגות שינה שתמצאי ברחבי הסייבר. ובוודאי אל תמתיני לשינה במיטה . שנית, אם לא ייפתר כדאי להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות