שאלות לגבי מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

10/12/2019 | 00:01 | מאת: רון

שלום, 1. רופא השינה שלי טוען שמעבדת שינה ביתית (של איתמר מדיקל) אמינה לא פחות, ואף יותר, ממעבדת שינה במכון שינה - האם יש בכך מן האמת? 2. רופא השינה שלי הוא גם זה שפענח את בדיקות המעבדה שלי (ביתית ובמכון). לפי מה שראיתי ולפי מה שהוא הסביר לי, הוא לוקח את סך השינה (ללא התייחס לאיכותה הישירה) ומחלק אותה במשך הבדיקה הכולל (בבדיקה שינה ביתית - מרגע ששמתי את המכשיר על האצבע ושלפתי את הפלסטיק). כלומר גם אם כלל השינה היתה, תיאורטית, בגלי בטא - הוא עדיין היה נותן תשובה של יעילות שינה זהה לשינה מקבילה שהתרחשה כולה בגלי דלתא (שוב, תיאורטית, ודאי שאף מחזור שינה אינו הומוגני). זה לא מובן לי, הרי יעילות שינה אינה אינה רק פונקציה של זמן השינה הכולל אלא גם איכותה. האם יש שוני באופן פענוח דו"חות מעבדות שינה בישראל או שכולם פענחים כך? תודה רבה, רון

בוקר טוב 1. לא 2.נכון 3.בדיקת השינה הביתית לא בודקת שלבי שינה היא מתייחסת רק לתפקודי הנשימה בשינה דר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות