הבדלים בין אנשים בשינה ואסתמה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/11/2019 | 13:09 | מאת: שירלי

שלום, האם יש קשר בין אסתמה שהיא בינונית עד קשה לדום נשימה בשינה? כי לפני כמה שנים בדקתי ולא היה לי, אך מאז האסתמה החמירה. והאם זה נכון שיכולים להיות 2 אנשים שלשניהם תהיה בדיוק אותה איכות השינה, וכמות שינה מספיקה, אבל אחד יהיה הרבה יותר עייף לעומת השני? ואם כן, מהו ההסבר לשוני הזה? תודה מראש

שלום לגבי השאלה הראשונה התשובה שלילית. לגבי השאלה השניה-משך שעות השינה שאדם צריך בממוצע הוא 7 שעות אך ישנה שונות מסויימת בין אנשים ולכן אחד עשוי להסתפק במשך מעט יותר קצר והשני מעט יותר ארוך וזה עלול לעשות הבדל בתחושת העייפות. בנוסף יעילות שינה אינה הפרמטר היחיד שקובע עייפות אלא גם קיום הפרעות בתוך השינה. שלישית-עייפות עלולה להגרם גם מסיבות אחרות שלא קשורות בשינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות