מתעוררת באמצע הלילה ומדמיינת דברים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

30/06/2019 | 00:16 | מאת: מיכל

היי, אני בת 18 וכבר כמה שנים ברציפות אני ישנה בלילה ובאמצע מתעוררת ומדמיינת דברים. לרוב אני מתעוררת ומדמיינת שמישהו נמצא בחדר, או גוקים עכברים נחשים ודברים זזים בעיקר. זכור לראשונה שזה היה אחרי טיול, שדמיינתי שאנשים ישנים איתי בחדר כשאני כבר בבית וישנה לבד. היום זה לרוב רואים חפצים כאנשים או כחיות וזה קורה כמעט בכל לילה. אני מתעוררת ומדמיינת דברים ונורא נבהלת, אחרי כמה שניות/דקות מבינה שזה לא אמיתי וחוזרת לישון. היו פעמים שגם הערתי את כל הבית ואמרתי להם שיש פה מישהו/משהו ואחרי כמה זמן הבנתי שהכל בראש שלי. בהתחלה חשבתי שזה מלחץ אבל אני רואה שזה לא עובר לי כבר הרבה זמן. רציתי לשאול אם זה משהו שכיח ובאמת אולי קשור ללחץ וסטרס או שכדאי לי ללכת לבדוק את זה?

שלום לך, התופעה אכן מבהילה אבל בהחלט לא מסוכנת מדובר במעין חפיפה בין עירות ושינה ואז מופיעות "הזיות" שכאלה המכונות הזיות היפנודרומיות (לא צריך לזכור את השם. (: אם תצליחי רק אמרי לעצמך שאת יודעת שזה חולף ושזה משהו שכמו חלום. ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות