עוויתות חוזרות ונשנות במהלך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

29/01/2019 | 00:46 | מאת: נטע

שלום דוקטור, בן זוגי, בחור צעיר ובריא בן 30, חווה במהלך שלב ההירדמות והשינה מעין עוויתות/טיקים חוזרים ונשנים בחלקי הגוף השונים, בעיקר בגפיים. הוא עצמו לא מרגיש זאת, אך אני כן. להלן מספר דוגמאות לפעולות הלא רצוניות הללו: הוא מקפיץ את החזה, הוא מרפה ומכווץ (חזק!) את הידיים, הוא מזיז את האצבעות ואף לוחץ לי את היד ומרפה שוב ושוב. קשה להגדיר את התופעה כמחזורית כי היא באה במקטעים כאשר הזמן בין מקטע למקטע משתנה ויכול לנוע בין מספר שניות לדקות. אציין שקראתי על קפיצת הירדמות ונדמה לי שמדובר בסוג אחר של הפרעה. אשמח לדעת האם יש סיבה לדאגה או שמדובר בדבר נורמלי. תודה רבה!

שלום רב, לרוב מדובר בתופעה שפירה לחלוטין הנקראת HYPNIC JERKS קוראת עם הכניסה לשינה מעין חפיפה בין שלב עעירות לשינה ואין בה מסוכנות.על מנת להיות בטוחים בכך מציעה בכל זאת להתייעץ עם רופא שינה באופן אישי. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות