סהרוריות של ילד בן 8

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/01/2019 | 22:31 | מאת: מיטל

שלום, בני בן ה8 נוהג תוך כדי שינה לצאת ממיטתו, לרדת מהסולם, לעשות פיפי במקומות מאוד מוזרים (נתפס פעם אחת שכמעט השתין עלינו בזמן ששהינו במיטה) ולחזור חזרה למיטה. הוא נראה כאילו הוא פועל על אוטומט והוא לא זוכר כלום בבוקר. זה קורה בשנתיים האחרונות לא מעט פעמים. הצליח להרוס כבר הרבה מכשירים חשמליים. האם יש סיבה לדאגה?

שלום, הליכת לילה הנה חלק מקבוצת הפרעות שינה המכונות פעולות אוטומטיות של השינה או "פראסומניות" . שכיחות יותר בגיל הילדות והולכות והופכות לנדירות יותר עם ההתבגרות. אין בהן מסוכנות למעט הפעולה שמבוצעת לכן בשלב זה כדאי לנעול חלונות לשים מעקות בבית עם מדרגות וכדומה. בשל התאור הייתי ממליצה ,רק ליתר בטחון, לבצע גם בדיקת EEG-בדיקת גלי מוח. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות