נטילת ואבן לאורך זמן

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/06/2018 | 13:13 | מאת: מיכל

שלום. אני בת 40, נמוכה ושוקלת 42 קילו.למעלה משנה שאני סובלת מבעיית שינה. לפני שנה היה טריגר מסויים וגם כשחלף, המשיכה בעיית השינה. נעזרתי בואבן. התחלתי מחצי כדור, ירדתי לרבע , עד שנגמלתי. בהמשך השנה, כל לחץ קטן גרם לי לנדודי שינה ולכן לקחתי מידי פעם רבע ואבן שעזר.לפני כחודש וחצי שוב היו לי לחצים קשים שגרמו לי לנדודי שינה. אני לוקחת רבע עד חצי ואבן כמעט כל לילה לצערי. לפעמים עוזר מיד ואני נרדמת לשינה מקוטעת אבל ארוכה מספיק. לפעמים רבע ואבן לא עוזר ואני לוקחת עוד רבע. אני מאוד חוששת מהתמכרות אבל לא יכולה להרשות לעצמי לא לישון כי אז אני מרגישה רע מאוד, הגוף נכנס לסטרס ולא מצליחה להירדם למרות העייפות הקשה. ניסיתי פסיכולוגית שרק חפרה לי בקשיים ולא עזרה. אשמח לדברים שיכולים להפחית את הדאגה והחשש מהתמכרות.

שלום, יתכן ואת אכן מפתחת סבילות לוובן אבל הבעיה היותר גדולה היא שאת מתחילה לפתח פחד מהשינה. ולכן ,זה השלב בו אני מציעה לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (סוג של טיפול פסיכולוגי) מכוון לנדודי שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות