אטנט והשפעה על השינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/05/2018 | 01:03 | מאת: דוד

שלום רב, ממה שהבנתי נהוג לומר שמשך ההשפעה של אטנט על קשב וריכוז הוא 5-6 שעות. לעומת זאת, קראתי קצת על התרופה, ומסתבר שזמן מחצית החיים של התרופה (half life) הוא משהו כמו 11 שעות. האם לא מקובל שמשך ההשפעה של תרופה מקביל לזמן מחצית החיים שלה? האם יש לזה השלכות על השינה? כי הרי אם חצי מכמות התרופה נשארת אחרי 11 שעות, זה יכול לגרום להפרעה לשינה, גם אם התרופה נלקחת פעם אחת ביום בבוקר. (על התרופה ריטלין למשל להשוואה, נהוג לומר שפועלת ל-4 שעות על הריכוז וזמן מחצית החיים שלה הוא 3-4 שעות, כלומר זהה למשך הפעילות) בתודה

קצת הסבר פרמקולוגי או נכון יותר פרמקוקינטי בלשון מקצועית- זמן מחצית חיים הנו משך הזמן שלוקח עד שחומר בגוף מתפרק/מופרש ומגיע לחצי מכמותו הבסיסית שהיתה. מהבנת זאת, הרי שגם כשמגיעים לזמן מחצית החיים של חומר עדיין חצי מכמותו קיימת בגוף ופועלת. יתרה מזו-ההשפעות של חומר לצורך זאת אטנט ודומיו, על תפקודים שונים אינה זהה ואכן ההשפעה על קשב וריכוז היא כ10 שעות אך לעיתים ההשפעה על עוררות נמשכת גם מעבר לכך. מקווה שהארתי ד"R מיכל לוסטיג

01/05/2018 | 17:10 | מאת: דוד

שלום שוב ד"ר לוסטיג, תודה רבה על תשובתך. אטנט יותר נוטה לגרום לנדודי שינה מאשר ריטלין לסוגיו? (בגלל זמן מחצית החיים הארוך של אטנט) רשמת שההשפעה של אטנט על הריכוז היא 10 שעות(אולי בטעות?)... לא נהוג לומר שהשפעתו על הריכוז היא 5-6 שעות? ובכל זאת, למה בתרופה ריטלין ההשפעה המוצהרת של התרופה (4 שעות) זהה לזמן מחצית החיים של התרופה ובאטנט לא(6 שעות השפעה על ריכוז אל מול 10 שעות מחצית חיים)? בתודה

וכן יש השפעה גם על השינה ...

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות