הפרעות שינה או גיל המעבר? או אנמיה?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

30/11/2017 | 18:24 | מאת: רינת

שלום רב. אני בת 50 ובזמן האחרון אני לא ישנה טוב בלילה ביום יש לי עייפות מאוד גדולה אני ישנה הרבה חסרת אנרגיה אני לא יודעת עם זה אנמיה או שזה קשור לגיל המעבר אני דיברתי עם רופאת משפחה היא ביקשה ממני לעשות בדיקת דם ביום ראשון אבל עד יום ראשון אני מאוד אשמח עם תוכלי לתת לי עצה איך להתמודד עם העייפות יתר שיש לי איך אני יכולה להיות יותר עירנית חיונית ומלאת אנרגיה אשמח לטיפ קטן. אני ממש מודה לך מקווה שתעני לי במהרה.

שלום רב, בוודאי שאיני יכולה לתת המלצה לשיפור העייפות לפני הבירור לסיבה שלה (ומתנצלת שהתשובה נתנה באחור). ואכן חלק מבירור העייפות כולל בדיקות דם שונות. גיל 50 הוא גיל מעבר לרוב שטומן בחובו שינויים רבים ובינהם שינויים בשינה שעלולים אף הם להשפיע על מצב העייפות/ערנות.. ולכן כחלק מבירור העייפות רצוי להתייחס גם לשינה בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות