עייפות בשעות הבוקר משתפר בצהריים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

29/10/2017 | 11:24 | מאת: ישראל

שלום אני בן 24 וחצי. במשך שנים רבות לא הייתי מבעלי הריכוז הגבוה וערנות איכותית... אבל הדבר לא כ"כ הפריע לי כי לא היו לא שעות מסודרות וכו', ורוב היום לא עסקתי בלימוד עיוני וגם היה לי זמן לנוח בצהריים וכו'. בשנה האחרונה אני עוסק בדבר שמצריך זמן הרבה חשיבה קריאה ולימוד. ואני שם לב שאני מתעורר בערך ב-6:40 (הולך לישון בד"כ בין 23 ל-24 בלילה שלפני), ואז אני די ערני בנסיעה יכול לקרוא עיתון וקצת דברים, ולקראת סוף הנסיעה - כלומר, אחרי בערך שעה - אני כבר חש עייפות ורצון לחזור לישון. אם אני לא הולך לישון - אז כל היום אני נשאר עייף. אבל אם אני הולך לישון לקראת הצהריים (ב-11 או 12 ככה) (זה מתאפשר לי לעתים רחוקות) למשך איזה רבע שעה, אני חש רעננות ויכול לקרוא למשך כמעט כל היום, עד 5 6 בערב... אשמח לדעת מה זה יכול להיות? ואיך אפשר לפתור את הבעיה? זה מאוד מפריע לי בעבודה בגלל שכולה תלויה ביכולת לקרוא ולחשוב... תודה רבה מראש

...מה שזה יכול להיות הוא המנגנון הטבעי של השעון הביולוגי שמדגיש את שער השינה בצהרים אצלך. לכולנו שערי שינה בהם אנו יכולים בקלות יחסית להרדם -שעות הערב ושעת הצהרים. ואכן תנומה של 20 דקות בצהרים יכולה להיות מספקת, חשובה ומרעננת. ממוצעח השינה ברצף בערב לאדם בוגר הוא 7 שעות עם סטיות אישיות.. דאג לשון משך שעות שכזה ובדוק עם עצמך כיצד אתה מרגיש. ישנן שוניות דקות בין אדם לאדם בשעון הביולוגי שלו. ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות