שינה ביום במקום בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/08/2017 | 16:52 | מאת: ירון

היי האם שינה בלילה היא שינה יותר יעילה מאשר שינה ביום? אם למשל יושנים ביום בתנאים של חושך ושקט אז השינה לא תהיה זהה ביעילותה לשינה בלילה ותחושת הרעננות לאחר הקימה לא תהיה זהה? ומה לגבי ציפורי לילה וכדומה? בתודה

זה תלוי בשעון הביולוגי הספציפי של אדם. אצל רוב בני האדם השעון הביולוגי של "שינה-עירות" הוא כזה ששעות השינה היעילות הן בערב ושעות העירות הנן בבוקר כמו גם שעות הרעב והריכוז. אנשים עם שעון ביולוגי מוסט שעות השינה האופטימליות תהיינה בהתאם. והנה לך ציפורי לילה. שנה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות