שינה מקוטעת ללא תרופות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

11/06/2017 | 21:22 | מאת: מנשה

בן 72. מתעורר כ- 3 פעמים בלילה ונרדם שוב אחרי דקות ארוכות. לא נוטל כל תרופות. חדר שינה חשוך וללא הפרעות רעש. מתעורר עם דיכדוך בבוקר אחרי כ-7 שעות. ישן כשעה בצהרים. יש פתרון לא תרופתי להפרעות השינה?

שלום, השאלה הלכללית האם יש תרופות להפרעות שינה אינה יכולה להענות מאחר וישנן הפרעות שינה שדורשות ויש להן תרופות וישנן כאלה שלא מטופלות על ידי תרופות. התעוררויות מסויימות הן חלק משינה תקינה אך אמורים להרדם לאחריהן. בכל מקרה כשאינך נרדם ומחשבות מתחילות לטרוף את שכיבתך זה הזמן לצאת ממיטתך ל15-20 דקות ולנסות לשוב לאחר מכן. איני יודעת לאמר מדוע אתה מדוכדך בשעות הבוקר יתכן וזה קשור אכן לקשיי ההרדמות בשנית וכדאי להתייעץ עם רופא המשפחה או פסיכיאטר. בהצלחה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות