מה הסיבה להבדל התחושת עייפות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/05/2017 | 20:26 | מאת: עודד

רציתי לשאול מדוע שינה מ10 עד 4 לפנות בוקר מלווה בעייפות במשך היום וגם מיד אחרי הקימה. ואם למרות הקימה ב4 לפנות בטקר ישנים בין 5 וחצי לששוחצי שוב. קמים עם תחושת ערות כאילו היתה שינה מלאה? זה קרה לי הרבה פעמים. מה יש בתוספת השינה הזו? עצם הזמן הנוסף? או ממה ששמתי לב לא משנה כמה ישנת בלילה השינה לפנות בוקר גורמת להרגשה כאילו ישנת כל הלילה . בוודאי יש לזה הסבר מדעי ?

שלום לך, ראשית 5.5-6 שעות בלילה אינו רצף שינה מספק לאדם בוגר בכל גיל שהוא. הממוצע הנדרש הוא 7 שעות. מעבר לכך לכל אחד קיים ה"שעון הביולוגי שלו" הזמן האופטמלי של גופו לשינה ובמהלך שעות אלו יפיק את המירב מהשנה. אין זה אומר שלא תצליח להרדם בשעות אחרות (עובדה), בעיקר משום שאתה צובר חסך שינה מצטבר אך עדיין אלו לא השעות האופטמליות לך. ולכן שינה שכזו לא תתן הרגשה רעננה בהכרח. השאלה מדוע אתה מתעורר ב0400 לפנות בוקר? בברכה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות