כאבים לנערה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

25/11/2013 | 11:00 | מאת: יעל

שלום, בתי בת 13. היא מתלוננת על כאבי גב בשכיחות גבוהה. כאבים הגורמים לה להשאר מרותקת למיטה למשך כמה ימים. תרופות רגילות נגד כאב לא עוזרות. לא עברה כל פגיעה או נפילה, הכאבים מופיעים לפתע. במקביל היא נראית תמיד עייפה. בבדיקות דם לא נמצא דבר חריג. מה הבדיקות המומלצות? מדוע היא כאובה? תודה רבה

שלום יעל, כאבי גב במתבגרים נפוצים יחסית. האבחנה במדלת במקרה זה רחבה וכוללת סיבות רבות. חשוב לדעת היכן בדיוק נמצאים כאבי הגב (גב תחתון, מרכזי, עליון, בצידי הגב, לאורך עמוד השדרה וכו'), תדירות הכאב ועוצמתו. ממליץ להיבדק תחילה ע"י אורטופד ילדים. במידה ויתעורר חשד לבעיה ראומטית הוא כבר יפנה לראומטולוג הילדים. בברכה: ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים