בן שנה וחצי לא יכול להניח את כל כף הרגל על הרצפה .

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

15/10/2012 | 15:55 | מאת: דינה חזן

לפני כחודשיים הרגל הימנית של נכדי התנפחה לו נעשו לו כל הבדיקות האפשריות בבית חולים שערי צדק שלא הראו שום ממצא שיסביר את התופעה קבל אנתיביוטיקה הנפיחות ירדה אך לא יכול להניח את כף הרגל הולך עם חפצים כשהרגל עומדת על האצבעות של הרגל הילד עבר צילומים מפוי עצמות שללו דלקות שונות אודה לך מאד אם תתיחס לבעיה ההורים מאד מודאגים ואנחנו יחד איתם תודה מראש

דינה שלום, קשה מאוד להתייחס למקרה הספציפי כיוון שחסרים פרטים רבים. בן כמה הילד? האם הנפיחות היתה בכף הרגל עצמה? באצבעות? במפרק הקרסול? בד"כ כלל מתחילים אנטיביוטיקה כאשר חושדים בזיהום חיידקי בעצם או במפרק. אני מציע שההורים יירכזו את כל הבדיקות (בד"כ מפורטות במכתב השחרור מביה"ח), ויראו אותם לרופא הילדים של הילד. הרופא ביחד עם שמיעת המקרה מההורים ובדיקה גופנית, יוכל להפנות אתכם למעקב אורטופד או ראמטולוג ילדים במידת הצורך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים