ANA RNP חיוביים בילד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/09/2012 | 12:01 | מאת: לילי

בני בן 9 חודשים ,שמזה 3 שבועות סובל מכאבים כנראה בגב עם ירידה בתפקוד המוטורי. הפסיק לשבת ולזחול בבדיקות: שקיעת דם 70 CRP-21.5 ANA-חיובי ANTI RNP-1.2 נורמה עד 0.9 ANTI RNP-A-1.2 נורמה עד 0.9 טרטמבוציטים 921.000 מזה שבועות רבים יש לו חום 38-40 למרות שבגילו הוא כבר אכל אוכל מוצק כיום רק מעדיף יניקה חסר מנוחה בוכה,לא ישן כמו שצריך מה דעתך? אשמח לעזרתך. המון תודה וחג שמח!!!!!!!

לילי שלום, נראה כי בנך סובל מתהליך דלקתי. האבחנה המבדלת במקרה זה רחבה ומצריכה בירור מקיף, רצוי במסגרת אישפוז שם קל יותר לבצע את כל בדיקות הדם וההדמיה הדרושות. פני עימו בהקדם לרופא ילדים לצורך הפניה להמשך בירור. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים