קולכיצין - מינון כשנדרש חצי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/11/2023 | 09:43 | מאת: מיטל

היי נותנים קולכיצין במינון של 2.5 כדורים אין לכדור קו אמצע וקשה מאוד לחצות אותו באופן שווה רציתי לשאול האם זה קריטי שגודל החצי יהיה זהה בכל יום? זה כמעט בלתי אפשרי. חוששת שאם ביום אחד החצי יהיה גדול יותר וביום אחר קטן יותר לאחר זמן עלול להגיע כתוצאה מחוסר האיזון התקף. (מעדיפה לא להעלות את המינון לשלושה כדורים). תודה רבה!

שלום מיטל, ניתן לקנות בכל בית מרקחת חוצה כדורים ולצות בזהירות. גם זה אינו פתרון מושלם אולם הוא העדיף ביותר. את חצי הכדור הנותר יש לשמור ליום שלמחרת. אם עדיין זה בעייתי ויש התקפים, ניתן לתת במקום חצי הכדור הנותר - כדור שלם. בכל מקרה יש להתייעץ לפני כן עם הרופא המטפל. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים