טיפול תקופתי אף אמ אף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/09/2023 | 01:59 | מאת: שני כהן

דוקטור שלום בן 4, על הרצף, מאובחן טרי עם התפרצות fmf. אבחנה קלינית. כרגע מדדי דלקת בבדיקות הדם סי אר פי ירד ל1.6 מ16 אך שקיעת הדם עדיין 43. מזה חודש מקבל קולכיצין. בגלל האי אס די קשה לגרום לו לשתף פעולה וליטול. התחלנו שבועיים ראשונים בחצי כדור שלא עשה דבר ואף האירועים היו תכופים מאוד .בשבועיים האחרונים עלינו לכדור אחד שבו כרגע היה אירוע חום וכאב קיצוניאחד בן שלושה ימים בלבד אך בין לבין הילד עדיין מתלונן על כאבי בטן קשים מידי ערב, לעיתים גם בזמן הגן. ביוסף, מתלונן פתאום על ככבים בפי הטבעת למרות שאין פצע או סיבה אחרת לכאבים אילו במקום- האם תקין? האם ניתן ליטול התרופה בדרך אחרת או נוזלית?

שלום שני, ככלל בכ-20% מהמקרים כולכיצין עלול לגרום ליציאות רכות עד כדי שלשולים וכאבי בטן. ברוב המקרים התופעה חולפת עם הזמן אולם לא תמיד. לפיכך יש להפסיק לחלוטין מוצרי חלב (כלומר גם לא גבינה צהובה, פיצה, שוקולד חלב וכו'..) ולעבור לצרוך תחליפי חלב ממקור צמחי במידה ורוצים. לאחר שהתסמינים נרגעים ניתן לחזור בהדרגה לצריכת מוצרי חלב. בכל מקרה במקרה של בנך יש להיבדק ע"י רופא הילדים שלו כדי לנסות ולהבין את פשר הכאבים. ניתן לרסק את התרופה ולתת אותה עם כל מאכל ויש אפשרות גם להכנה רוקחית בסירופ - שאלי את בית המרקחת. חשוב גם ליידע את ראומטולוג הילדים בבעיות שציינת. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים