פאפא בן 7 פרסי.......

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/08/2023 | 18:38 | מאת: שחר

שלום דר הבן שלי סובל מתסמונת פאפא מגיל 3 היום הוא בן 6 נהיה מרווחים גדולים בין ההתקפים רציתי לשאןל אני ובעלי שנינו ממוצא פרסים עולה איראן ולאף אחד מאיתנו אין פאפא או fmf האם הילד שלי בכל זאת יכול לפתח fmf או שסיכוי נמוך? עוד שאלה אם בזמן התקף יש לבן על השקדים ושקדים אדומים ויש כאבי בטן גם יכול להיות סימן תfmf או שבfmf בשקדים והגרון לא קורה להם כלום תודה רבה

שלום שחר, אוכל כמובן להתייחס באופן כללי. 1) הסיכוי שלחולה PFAPA ייפתח בהמשך מחלת FMF עומד על כ-15-20% לפי מחקר שערכנו ד"ר בוטבול ואנוכי. יש לזכור כי מדובר על אחוז מסך החולים שפנו לבתי החולים רמב"ם ושניידר. חולים אלו עשויים להיות מורכבים יותר ולכן ייתכן והמספר נמוך עוד יותר. 2) כ-90% מחולי FMF ייתגלו בד"כ עד גיל 20 שנים. 3)במחלת FMF אין תסמיני "גרון" והתקפים קלאסיים של FMF אינם מגיבים לטיפול בסטרואידים. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים