שאלה נוספת לגבי קולכיצין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/07/2023 | 22:49 | מאת: חנה

רציתי לשאול גם- האם נטילת אנטיביוטיקה במקביל לקולכיצין עלולה להפחית את השפעתו במניעת פי-פאפא? אין לנו כרגע צורך באנטיביוטיקה זו שאלה תיאורטית כמובן שבמקרה הצורך באנטיביוטיקה - ניתן אותה השאלה מעניינת אותי באופן כללי תודה מראש

שלום חנה, כיוון שבמחלת PFAPA אין מעורבות של חיידק, הרי שמתן אנטיביוטיקה אינו עוזר כלל. לא בטיפול ולא במניעה של התקפים, ולכן גם לא עם נטילה של כולכיצין במקביל. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים