השפעת קולכיצין באופן כללי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/07/2023 | 22:30 | מאת: חנה

שלום רב ביתי מטופלת בקולכיצין למניעת PFAPA. רציתי לדעת האם עצם נטילת הקולכיצין כתרופה נוגדת דלקת מועילה למניעת דלקות נוספות כמו דלקת בשתן וכדומה. כלומר - האם הקולכיצין מגן על הילדה מפני דלקות נוספות ויש לה סיכון פחות מילדים אחרים ללקות בדלקות שלא קשורות לפאפא או שזה לא קשור. תודה רבה

שלום חנה, כולכיצין מטפל בהצלחה רק בסוגים מסויימים של מחלות כגון FMF, PFAPA, מחלת gout במבוגרים ועוד.. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים