מתן בטנזול - השפעה על מרווח בין ההתקפים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

15/07/2023 | 23:15 | מאת: יעל

היי אני חוששת שיש לילד שלי תסמונת פי-פאפא יש לי ילד אחר שמאובחן בתסמונת ואני מכירה את התמונה אני רוצה לוודא זאת בפעם הבאה שלא ירגיש טוב באמצעות מתן בטנזול. אבקש מרשם מרופא הילדים . השאלה שלי היא כזו - אצל הילד הקודם כאשר נתנו בטנזול באופן חד פעמי רק כדי לאושש את האבחנה של פי-פאפא זה צופף את ההתקפים לטווח ארוך. כלומר - אם עד אז היו התקפים בערך פעם בחודש הרי שלאחר מתן חד פעמי של בטנזול הם הגיעו כל שבועיים פלוס. רצתי לדעת האם זה הגיוני שבטנזול גורם לצפיפות בין ההתקפים לאורך זמן גם אם נלקח באופן חד פעמי. תודה מראש

שלום יעל, על אף של-PFAPA יש מאפיינים שכיחים מסןיימים (כמו שבמחצית מהמקרים, מתן בטנזול יקטין את המרווח בין ההתקפים - כל עוד ממשיך להינתן במינון חד פעמי בכל התקף), יש הרבה "יוצאים מן הכלל" ולכן התצפית שלך אינה מפתיעה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים