אשמח לדעתך המלומדת.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

01/06/2023 | 16:38 | מאת: אודליה

ביתי נושקת ל18 לאחרונה הופיעו אצלה התסמינים הבאים: * אפטות בפה *אריתמה נודוזום *חום עד 38 מידי כמה שבועות *לעיתים לחיים אדומות וחמות * ירידה במשקל ללא שינוי באכילה. עשיתי מאבחן אינטרנטי באחד האתרים וזה העלה לי מחלת בכצט קראתי ברשת ושני הסימנים הראשונים הם קלאסיים לבכצט. אשמח אם תיתן דעתך על כל אחד משלושת התסמינים האחרונים האם הם קשורים לבכצט??? אין לנו במשפחה בכצט אבל לילד שלי (שהוא אח שלה) יש FMF האם שתי המחלות קשורות?

אודליה שלום, אריתמה נודוזום מתאפיינת בנגעים מורמים וכואבים בשוקיים (בד"כ) 2 התופעות שציינת יכולות להצביע על מחלת בכצ'ט. ברם, ישנם עוד הרבה סיבות להופעת הפריחה (לדוגמא: לאחר מחלת סטרפטוקוק, מחלת מעי דלקתית שיכולה גם היא ללכת עם אפטות, שימוש בגלולות ועוד ועוד...) בנוסף - למחלת בכצ'ט יש גם תסמינים נוספים. לכן, יש להיבדק באופן מדוקדק ע"י ראומטולוג כדי להבין מה הסיבה לתסמינים. לא רואה קשר ישיר למחלת FMF. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים