האם דלקת פרקים בילדות יכולה להיעלם?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/05/2023 | 10:47 | מאת: ערן

שלום ד"ר. האם זה נכון ש: "בדלקת פרקים של הילדות בגלל שהגוף של הנער עדיין מתפתח וכך גם המערכת החיסונית ייתכן שדלקת פרקים של הילדות עשויה לעבור" האם נכון? תודה.

שלום ערן, החלק האחרון של המשפט נכון. אכן - דלקת מפרקים של גיל הילדות / נעורים יכולה לחלוף לחלוטין. איננו בטוחים מה הסיבה לכך וגם לצערי איננו יכולים לנבא אצל מי היא תחלוף (על אף שככלל - ככל שהדלקת מערבת פחות מפרקים ומגיבה טוב יותר לטיפול - הסיכויים לכך גבוהים יותר). בכל מקרה מטרת הטיפול היא להבטיח איכות חיים מקסימלית ללא תסמינים עם או בלי טיפול ובכך אנחנו מצליחים ברוב המכריע של המקרים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

08/05/2023 | 22:30 | מאת: ערן

תודה רבה על התשובה ד"ר.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים