c ancשלום רב לבן שלי בן ה 16.05 היה חשד לקרהון/קוליטיס.היה לו דימום

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

16/02/2023 | 10:20 | מאת: אסתר

שלום רב לבן שלי בן ה 16.05 היה חשד לקרהון/קוליטיס.היה לו דימום במתן צואה וקלפרוטקטין גבוה 1300 .תודה לאל עבר את כל הבדיקות הפולשניות בהצלחה (גסטרו, קולנוסקופיה, וקפסולה של המעי הדק). בין יתר הבדיקות עשה גם בדיקות דם שבהן ה c anca חיובי 1:40. אציין שהוא עשה לפני 3 שנים בתחילת התהליך את אותן בדיקות ואז ה C ANCA יצא שלילי. הילד שלי סובל גם מאיזשהו אלרגיה שמתבטאת בבצקות ומקבל כרגע אריוס 5 מ"ג . הוא נמצא כעת במעקב אלרגולוג אני דואגת וחרדה(הצצתי בגוגל למרות שהבטחתי לעצמי לא לעשות זאת) ונבהלתי. מה זה אומר? שאר בדיקות הדם שעשה יצאו תקינות (מלבד חומצה פולית חסרה וכרגע הוא מקבל השלמה) תודה גדולה מראש אסתר

אסתר שלום, ישנם תסמינים אופיניים לדלקת כלי דם מסןג ANCA (הנקראת גם ANCA ווסקוליטיס) ובד"כ הם תסמינים קשים שלא ניתן להתעלם מהם. בכל מקרה, אם קיים חשד כזה - רופא הגסטרו (שאני מניח שהזמין את הבדיקה) יפנה אותו לבדיקת ראומטולוג ילדים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

20/02/2023 | 10:18 | מאת: אסתר

תודה פרופ על תשובתך המהירה בהנחה שזוהי לא דלקת של כלי דם על מה מעיד c anca חיובי 1:40? מדוע עושים את הבדיקה הזאת תודה מקרב לב

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים