LAC חיובי + ANA חיובי לילד בן 14

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/11/2022 | 11:39 | מאת: רינת

שלום רב, בני בן 14 בריא בדר״כ מלבד סכרת בחודש יוני 2022 דימום מהאף שבוע ימים. APTT מאורך 44 שניות בבדיקות חוזרות. פקטורי קרישה 8,9,11,12 תקינים. LAC חיובי. פירוט: LAC SCT SCRREN - 1.40 (נורמה: 0.00-1.25) LAC SCT CONFIRM - 1.44 (נורמה: 0.00-1.20) תוצאה חיובית בשתי בדיקות נפרדות. התוצאה השנייה יותר גבוהה מהראשונה. ANA-IFA חיובי בכייל:ֶ 1:180 POSITIVE לא גורם לנטייה לדמם זה ידוע…. השאלה היא איזה בדיקות עוד צריך לעשות.. בתור ראומטולוג ילדים מה היית ממליץ זה לא אמור לצאת חיובי… נשמח להסבר?? וגם איזה בדיקות צריך לעשות???

שלום רינת, ראשית יש לחזור על נוגדני APLA בעו כ-3 חודשים. שנית הייתי פונה בצורה מסודרת לייעוץ ראומטולוג ילדים לצורך הרחבת הבירור לאחר תשאול ובדיקה גופנית. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים