כאבי רגליים לילד בן 6 וחצי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/11/2022 | 21:47 | מאת: רוני 1672

שלום רב, בני בן 6 וחצי מתלונן על כאבי רגליים לא ממוקדים באזור מהברכיים ומטה קרוב לשנתיים. כל פעם שהוא נדרש ללכת יותר מכמה דקות או לרוץ קצת הוא נעצר. מבקש להפסיק ושכואבות לו הרגליים. שאלתי אותו אם זה גם כואב לו בבית הספר שהוא יושב ולא זז. הוא טוען שכן. אני מכיר כמובן שיש את נושא כאבי גדילה. אבל זה לא רק מתבטא בכך. מאז שהתחיל ללכת ולרוץ הוא רץ בצורה גמלונית משהו. לא אוהב לרוץ באופן כללי ולא לעשות פעילות גופנית בכלל. תמיד מתלונן שזה קשה לו ומעייף לו ואין לו כוח, בנוסף לכאבי הרגליים שתיארתי. ביחס לאחים או חברים שלו הוא ממש שונה. יש לו הפרעת קשב קלה והוא מעט אלרגי וגבולי לצליאק (ביופסיה העלתה ממצא אבל לא חד משמעי והילד במעקב בשניידר) אשמח מאד להמלצה אם ומה לבדוק וכמובן אצל איזה מומחה? תודה רבה

רוני שלום, התסמינים המתוארים יכולים להיות כמובן ע"ר התנהגותי/רגשי אך ראשית יש לשלול גורמים אחרים (גמישות ייתר היא רק סיבה אחת לדוגמה). מציע ראשית להתייעץ עם רופא הילדים שלך. הנ"ל יוכל להפנותו לפי הצורך לאורטופד ילדים או ראומטולוג ילדים לצורך המשך הבירור. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים