שאלה בקשר לגדילה ובדיקת גיל עצמות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/11/2022 | 15:59 | מאת: איש

היי, אני כיום בן 17.4 ובגובה 172 ס״מ. בעבר טופלתי בראוקאטן (אקנה) בסביבות גיל 14, אולי טיפה פחות. שמתי לב שמאז שלקחתי את התרופה קיבלתי ברקס חזק בצמיחה. ומייד הרגשתי אז גם ירידה בחשק המיני (שאולי ניתן לקשר להורומונים) קראתי קצת בפורומים אמריקאים ומסתבר שאני לא לבד. נכתב גם שישנם הוכחות לסגירה מוקדמת של האפיפיזה (לוחות הגדילה) אך מדובר בדבר נדיר לטענת החוקרים. השאלה שלי היא כזאת: האם בגיל שלי ניתן למצוא הוכחות לסגירה מוקדמת של לוחות הגדילה מסיבה כלשהיא? האם בדיקת גיל עצמות תיהיה רלוונטית במידה ואכן נגרם נזק כתוצאה משימוש בתרופה? אני מקווה שזה הפורום הנכון, חיפשתי פורום שמתעסק בעצמות עצמן. תודה מראש ושבת שלום :)

שלום וברכה, הפורום המתאים הוא אנדוקרינולוגיה ילדים. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

14/11/2022 | 13:36 | מאת: אא

אוקיי, תודה רבה

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים