חיסון שפעת - פי פאפא

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

26/10/2022 | 14:59 | מאת: מיכל

שלום 1. רציתי לשאול האם ניתן לתת לילדה בת 7 וחמישה חודשים המאובחנת בפי פאפא חיסון שפעת. הבנתי שהשנה ניתן בתרסיס ושונה מעט משנים קודמות (לדברי אחות ביה"ס). 2. לילדה יש כרגע הפסקה בהתקפים מזה קרוב לחודשיים. רציתי לדעת אם האם כדאי להימנע מלתת לה את החיסון כרגע על מנת שלא לעורר את המערכת החיסונית. חוששת שזה יכול להחזיר את הפי-פאפא לפעילות. האם החשש הגיוני? תודה מראש

שלום מיכל, מומלץ מאוד לחסן לשפעת. לא ידוע כי מתן חיסון יכול להחזיר התקפים. יש חשיבות גדולה לחיסון מכיוון ששפעת היא בד"כ מחלה קשה יחסית ועלולה להוביל לסיבוכים. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים