חום של 37.3 -37.5 בן ההתקפים פיפאפא

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/10/2022 | 16:50 | מאת: אולגה

ילד בן 6 ,אובחן על ידך לפני 3 שנים בפי פאפא , שמה לב שבן ההתקפים יש לו חום בן 37.3 ל 37.5 , ללא תסמינים נוספים מרגיש טוב פשוט מרגיש חמים , כרגע לא מטופלים בסטרואידים, האם ייתכן לילדים שיש להם פי פאפא שיש חום יותר גבוהה מרגיל ? כאילו הגוף נמצא בהיכון לפני התקף הבא?יש לנו תור אלייך חודד הבא בשניידר , תודה

שלום אולגה, עקרונית בין ההתקפים חולי PFAPA בריאים לחלוטין ואינם סובלים מחום גבוה. לא ציינת כיצד נמדדה הטמפרטורה. האם בפה? בית שחי? רקטלי? טמפרטורות כאלה אינן מהוות בד"כ חום או מהוות "חום נמוך" תלוי בשיטת המדידה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים