קדחת ים תיכונית במשפחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

23/09/2022 | 11:18 | מאת: FMF

בני הגדול מאובחן עם FMF ומטופל בכוכלכצין ואילאריס ובבדיקות הגנטיות לא היו מטוציות והרופא אמר שעפ"י הקלינקה ושאר הבדיקות + השפעת הטיפולים עליו זה מוכיח מכל ספק שיש לו FMF// בחודשים האחרונים ביתי בת ה 16 סובלת מכאבי בטן קשים ושוכבת במיטה וזה חוזר שנית כל פעם שהיא מקבלת וסת, הכאבים ללא חום וללא כאבים בפרקים ובחזה, ויוצאות לה אפטות האם יש טעם לבדוק את יש לה FMF?

שלום רב, ווסת יכולה להוות טריגר להתקף FMF ולכן לפני שמבצעים בדיקה גנטית, יש להתייעץ ראשית עם ראומטולוג ילדים כדי לשלול אפשרויות אחרות ובמידת הצורך להזמין את הבדיקה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים