התייעצות בנושא מינון סטרואידים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

17/09/2022 | 23:04 | מאת: אבנר

שלום פרופסור, הילד שלי שוקל 25 ק"ג קיבל מרשם לבטנזול של 6 כדורים (של 0.5 מ"ג) לכל התקף PFAPA. האם זה המינון המינימלי? אני מעוניין להתחיל לתת לו את המינימום ולעלות בהדרגה אם יצטרכו. האם כאן לא קיבל יותר מדי - חשבתי שאפשר לתת לו 2.5 מ"ג במקום 3. אני צודק? תודה

אבנר שלום, ראשית אדגיש כי האבחנה והטיפול בכל מקרה פרטני נעשים ע"י רופא ולא דרך הפורום. אוכל לומר באופן כללי כי המינון המקובל הוא 0.1 מ"ג לק"ג של בטנזוןל (במתן חד פעמי) ועיגול כלפי מעלה. בברכה, פרופ' אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים