Sjia יכול לחזור לאחר כמה שנים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/07/2022 | 19:39 | מאת: דידי

שלום. ביתי אובחנה עם sjia לפני 3 שנים. טופלה בסטרואידים,החלימה והופסק הטיפול. היא ללא טיפול וללא מחלה פעילה וללא תסמינים כבר קרוב ל-3 שנים. ד״ר תירוש וד״ר ליאורה הראל אמרו לי שלדעתן מופע חד פעמי ולא יחזור. כולי תקווה שאכן כך המצב אבל רציתי לשמוע את דעתך. האם זה יכול לחזור? האם יש מקרה כזה בעבר? תודה רבה.

systemic onset JIA יכולה להתפתח ל-3 מצבים: 1) מחלה "חד פעמית" 2) מחלה שעוברת אך חוזרת (ככל שהזמן עובר הסיכון לחזרת המחלה יורד). 3) מחלה דוהרת שאינה מגיבה לטיפול. ממחקר שערכנו ב-3 בתי חולים בארץ והוצג בשנה שעברה בכנס האמריקאי לראומטולוגיה, 2 המופעים הראשונים מתפלגים בערך כ-50% כל אחד ואילו המופע השלישי נדיר. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

01/08/2022 | 15:05 | מאת: דידי

ובמקרה ה-2 שזה כן חוזר, זה יכול לחזור למרות שהמטופל בריא מהמחלה ללא תרופות כבר שנים? ואם כן,כיצד היא חוזרת? תסמינים וחומרתם. תודה.

שוב, יש לזכור שזה חוזר לעיתים נדירות לאחר מספר שנים. במקרה זה הביטוי יהיה דומה לביטוי הראשוני כלומר חום גבוה ומתמשך וכו'.. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים