Fרציתי לשאול מה הסיכויים שאם אחד מבני הזוג יש לו FMF יעבור בתורשה לאח

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/07/2022 | 10:09 | מאת: אנונימי

רציתי לשאול מה הסיכויים שאם אחד מבני הזוג יש לו FMF יעבור בתורשה לאחד הילדים?

שלום רב, מדובר בשאלה מורכבת שתלוייה בין השאר במצב הגנטי של ההורה השני. כלומר ההורה השני יכול להיות נשא של מוטציה ולא חולה אולם הוא יוריש את המוטציה לילדו. באופן כללי ניתן לומר שאם ההורה השני אינו נשא אז הסיכוי לפיתוח מחלת FMF בילד הוא נמוך מאוד. אם ההורה השני נשא סיכוי לפיתוח מחלת FMF בילד נע סביב 50%. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים