כאבי רגליים ............

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

20/07/2022 | 00:38 | מאת: ינאי

שלום בני בן 4.5 מזה כחצי שנה מתלונן על כאבי רגליים קושי בהליכה נוקשות וסרבול בזמן הליכה ..ולעיתים גם צולע במסגרת ברור רפואי קיבלנו תוצאה חיובית, האם הבדיקה אומרת שלבני יש זאבת? ANA PROFILE תוצאה Negative שם הבדיקהDNA (ds) Ab תוצאה<1 שם הבדיקהANTICENTROMERE Ab תוצאה<0.2 שם הבדיקהANA TITER תוצאהPOSITIVE 1:640 שם הבדיקהSSA תוצאה<0.2 שם הבדיקהSSB תוצאה<0.2 שם הבדיקהANA PATTERN תוצאהSPECK+NUCL DOTS שם הבדיקהSm (anti Smith Ab) תוצאה<0.2 שם הבדיקהRNP תוצאה<0.2 שם הבדיקהScl-70 Ab תוצאה<0.2 שם הבדיקהAnti Jo-1 Ab תוצאה<0.2 שם הבדיקהCHROMATIN תוצאה<0.2 שם הבדיקהRIBOSOMAL P Ab תוצאה<0.2 שם הבדיקהSSA-52 תוצאה<0.2 שם הבדיקהSSA-60 תוצאה<0.2 שם הבדיקהSmRNP תוצאה<0.2 שם הבדיקהRNP 68 תוצאה<0.2 שם הבדיקהRNP A תוצאה<0.2 בתודה מראש על ההתייחסות.

שלום ינאי, לצערי לא ואכל להתיחס באופן פרטני לתשובה כיוון שאבחנת מחלה ראומטית אינה נעשית רק על סמך תיאור קצר ובדיקות מעבדה. אני ממליץ להתייעץ לשם כך עם רואמטולוג ילדים. בכל מקרה באופן כללי אוכל לומר כי מחלת לופוס נדירה בגילאים אלו. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים