האם יכול להיות FMF ללא סימני דלקת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/06/2022 | 22:56 | מאת: אמא

שלום, יש לי ילדה שמאובחנת עם FMF מגיל 10 שנים על סמך קלינקה ותגובה לטיפול עם כולכצין. עכשיו הבת השנייה שלי כבת 15 וחצי כבר תקופה סובלת מכאבי בטן ורגליים בערך כל שבועיים, אבל בדיקות הדם לא מראות סימני דלקת. רופאת המשפחה חושדת שמדובר ב FMF אבל האם יכול להיות שזה FMF כשאין סימני דלקת בבדיקות הדם? אודה להסבר

שלום אמא, כן. לעיתים מדדי הדלקת עולים מעט מאוחר יותר. הדרך הטובה ביותר לדעת היא ראשית להיבדק על ידי ראומטולוג ילדים (או ראומטולוגית ילדים) שמכירים היטב את התסמינים. במידה והוא יישתכנע, ניתן לבצע בדיקה גנטית ואם התוצאות אינן חד משמעיות , ניתן לבצע ניסיון טיפולי בכולכיצין כדי לראות אם יש הטבה בתסמינים ואז להפסיק. מדגיש שוב. אין זה אומר בהכרח שלביתך יש FMF. ראשית חייבים להאזין לסיפור הקליני. מציע שעד המפגש עם הראומטולוג תנהלו יומן תסמינים מדוייק או מסודר. זה יעזר לה (או לו) וגם לכן להבין את רצף ואופי התסמינים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים