מה פירוש תוצאת הבדיקה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

27/04/2022 | 03:13 | מאת: שלומי

בדיקה של תינוק בן שנתיים . האם סובלת מfmf בבדיקת דם c.2080A>G מוטצייה P.MET694VAL הטרוזיגוט מה זה אומר? תודה

שלום שלומי, אוכל להתייחס לשאלה באופן כללי. התשובה מעט מורכבת. עקרונית - כדי לחלות ב-FMF יש צורך ב-2 מוטציות. אחת שתורש מהאם והשנייה שתורש מהאב. לכאורה יש בתשובה שסיפקת מוטציה אחת (הטרוזיגוט=נשא למוטציה אחת) אבל כיוון שלא כל סוגי המוטציות נבדקות בבדיקה, עדיין תיתכן המצאות מוטציה "סמויה" ואז בפועל יש 2 מוטציות. המסקנה... הכל תלוי בסיפור הקליני. כלומר, אם יש תסמינים מתאימים למחלה. ולשם כך עליך להתייעץ עם ראומטולוג הילדים שהזמין את הבדיקה. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים